ÜRÜNLERİMİZ

Güllaç

Güllaç

Tarihçesi 15. yüzyılın ortalarına kadar Osmanlı’da halk, mısır nişastasından yufkalar açar ve bu yufkaları saklarmış ve bu yufkalar havayla temas halinde olduğu için zamanla kururmuş. Halk da kuruyan bu yufkaları süt ve şekerle ıslatıp yermiş. Zamanla içine gül...

Kemalpaşa

Kemalpaşa

Tarihçesi Asıl adı Mustafa Kemal Paşa Peynir Tatlısı’dır fakat halk arasında Kemalpaşa Tatlısı olarak anılmaktadır. Geçmişine ait tam olarak net bir bilgi olmasa da Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemleri ve 1. Dünya savaşı başlarında ilçeye gelen (o zamanki adı...

Tel Kadayıf

Tel Kadayıf

Tarihçesi Kadayıfın tarihi Selçuklular dönemine kadar uzanmaktadır. Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında imaretler ve aşhanelerde verilen yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu, ayrıca “Berayı Hassa” adındaki mutfak defterlerindeki kayıtlardan sultanın...

Şekerpare

Şekerpare

Tarihçesi Hamuru hazırlandıktan sonra, ufak parçalara bölünüp, yuvarlak biçiminde ayırılan Şekerpareleri fırına koymadan önce, üstlerine tuzsuz fındık, fıstık, badem, ceviz vb. kuruyemişlerden birer adet konur. Çeşitli yapım teknikleri olan Şekerpare'nin, değişmeyen...

Mantı

Mantı

Tarihçesi Mantının kökeni tam olarak belli değildir. Çincedeki mantou kelimesi mantı kelimesinin kaynağı olarak gösterilse de, aynı yemeği ifade etmek için farklı Çince karakterler kullanılmıştır. Bu durum, Çinlilerin yabancı bir kelimeyi yazı sistemlerine uyarlamaya...

Erişte

Erişte

Tarihçesi 4 bin yıllık geçmişe sahip olan erişte, Çin ‘de “lamien” (uzayan hamur) adıyla hayat bulmuştur. Dünyaca ünlü Sinologlardan Antony Garnaud, Marco Polo’nun büyük Asya seyahatinden sonra batıya götürdüğü, burada pasta, makarna adını aldığını belirtirken,...