Makaleler

Eski Ustalar

Eski Ustalar

Ramazanda istihlak edilen gıda maddeleri içinde en çok özelliği olan güllaçtır. Güllaç nişastadan yapılır bir çuval nişastaya yüz elli okka mıcır ( kalburdan geçmiş odun kömürü kırıntısı) ve bu miktar mıcıra da 20 okka odun kömürü lazımdır. Önce mıcır düz bir yere...

Güllaç’ın Tarihçesi

Güllaç’ın Tarihçesi

Türk Mutfağı , cok eski kültür ve gelenekleri  kapsıyan  nadide bir   birikimdir.  Osmanlı kültürünün   de mirasçısı olan Türk mutfağının, sayısız lezzetleri arasında  Türk tatlıları ayrıcalıklı bir öneme sahiptir   Bu  güzide geleneklerden birisi de Güllaç tır15....

Yüzyıllık Markalar

Yüzyıllık Markalar

Geçmişten günümüze "marka” kavramı önemli bir kültür elçisi görevi görmektedir. Bir coğrafyanın somut olmayan değerlerinin ülke markasına katkı sağladığı bu dönemde sürdürülebilirlik ve itibar yönetimi markalar için önceliklidir. Ülkemizde yüz yılı aşkın süredir var...

Ramazan ve Güllaç

Ramazan ve Güllaç

Osmanlı Türk mutfağının içerdiği lezzetlerin, dünya mutfakları arasında ki seçkin yeri herkesin malumudur. Bu zengin kaliteli mutfağın sınırsız lezzetleri arasında elbette ki “Türk Tatlıları” müstesna bir öneme sahiptir. Bu mutfağın geleneksel diye nitelendirilen...

YYMD Envanter

YYMD Envanter

Zaman, yaşam ve canlıya ait izler taşıyan kurumlar, insanlar gibi sosyolojik ve toplumsal varlıklardır. Sanattan, bilimden, teknolojiden yaşama dair her gelişmeden etkilenirler. YYMD çatısı altında bulunan birçok kurum gibi Saffet Abdullah ailesi de, kuruluşundan bu...