TARİFLER
Lorlu Güllaç
Malzemeler: 1/2 paket (6 yaprak) güllaç İçi (kesmik - lor): 2 kg süt 1,5 limonun suyu 2,5 yemek kaşığı şeker Şerbeti: 2,5 bardak şeker 2,5 bardak su Yapılışı: Önce loru hazırlayın. Bunun için sütü kaynatın. Kaynamaya bağladıktan sonra önceden sıkıp hazırladığınız...
Bademli Güllaç
Malzemeler: 1 litre süt 10 yaprak güllaç 500 gram şeker 100 gram file badem Üstü için 1/2 adet Nar 25 gram Antep Fıstığı Şerbeti: 2,5 bardak şeker 2,5 bardak su Yapılışı: Şeker sütte tamamen çözülünceye kadar kaynatılır. Süt ılıklaşınca yapraklar ortadan kırılarak tek...
Klasik Güllaç
3 litre süt,1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra, tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir. Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür. Buzdolabı veya serin bir yerde yarım...