Makaleler
Eski Ustalar
Ramazanda istihlak edilen gıda maddeleri içinde en çok özelliği olan güllaçtır. Güllaç nişastadan yapılır bir çuval nişastaya yüz elli okka mıcır ( kalburdan geçmiş odun kömürü kırıntısı) ve bu miktar mıcıra da 20 okka odun kömürü lazımdır. Önce mıcır düz bir yere...
Güllaç’ın Tarihçesi
Türk Mutfağı , cok eski kültür ve gelenekleri kapsıyan nadide bir birikimdir. Osmanlı kültürünün de mirasçısı olan Türk mutfağının, sayısız lezzetleri arasında Türk tatlıları ayrıcalıklı bir öneme sahiptir Bu güzide geleneklerden birisi de Güllaç tır15....
Yüzyıllık Markalar
Geçmişten günümüze "marka” kavramı önemli bir kültür elçisi görevi görmektedir. Bir coğrafyanın somut olmayan değerlerinin ülke markasına katkı sağladığı bu dönemde sürdürülebilirlik ve itibar yönetimi markalar için önceliklidir. Ülkemizde yüz yılı aşkın süredir var...
Ramazan ve Güllaç
Osmanlı Türk mutfağının içerdiği lezzetlerin, dünya mutfakları arasında ki seçkin yeri herkesin malumudur. Bu zengin kaliteli mutfağın sınırsız lezzetleri arasında elbette ki “Türk Tatlıları” müstesna bir öneme sahiptir. Bu mutfağın geleneksel diye nitelendirilen...
YYMD Envanter
Zaman, yaşam ve canlıya ait izler taşıyan kurumlar, insanlar gibi sosyolojik ve toplumsal varlıklardır. Sanattan, bilimden, teknolojiden yaşama dair her gelişmeden etkilenirler. YYMD çatısı altında bulunan birçok kurum gibi Saffet Abdullah ailesi de, kuruluşundan bu...




